Съобщение

Уважаеми собственици на кучета,

     Напомняме Ви, че е задължително да регистрирате своя домашен любимец и заплатите такса за притежаването му. Регистрацията се извършва след подаване на декларация от собствениците на кучета, представяне на ветеринарномедицинския паспорт на кучето и заплащане на такса регистрация и такса за притежаване на куче.

      Срокът за регистрация на домашен любимец от собственика е до 31.03.2017г. в Общинска администрация Мирково и в Кметствата по населени места.

      Уведомяваме Ви, че Общинска администрация Мирково е предприела мерки по залавянето, обезпаразитяването, кастрирането и предаването в приюти на безстопанствените кучета. Следователно задължително трябва да извеждате кучетата с повод и на разрешените за това места, да носите ветеринарномедицинския паспорт, както и помощни средства за почистване на екскрементите след дефекация на кучето.

      След изтичане на срока ще бъде извършена проверка за установяване на нерегистрирани кучета. На собствениците ще бъде наложена глоба и издадено предписание за извършване на регистрация.

 

ОБЩИНСКА  АДМИНИСТРАЦИЯ

   
   
© 2014 Община Мирково & Г.К.