ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, ПРОСВЕТАТА, КУЛТУРАТА И ДУХОВНОСТТА,

 УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА МИРКОВО,

 Денят на народните будители ни напомня още веднъж, колко важно е единството ни в името на майка България, колко нужни са ни днес, смирение, солидарност и човечност помежду ни, за да преодоляваме заедно и в разбирателство трудностите!

 Нека Божията сила и благодат да бъдат с вас в днешните дни на трудности и изпитания, които преживява обществото ни. Сега, като че ли повече от всякога имаме нужда от народни будители, от сеячи на истината и просветители, за да станем заедно участници в новото сияйно възраждане на националния ни дух.

 Пожелавам на вас, днешните народни будители, да следвате славния път на нашите велики предходници – скромни духовни учители, просветители, книжовници и революционери, които през XIX век успяха да пробудят народа ни за освободителна борба и за утвърждаване на нашата нова държавност.

 Позволете ми на този светъл общо български празник да ви поздравя най-сърдечно като ви пожелая да сте живи и здрави и още по-дръзновени в работата ви “на ползу роду” за нравственото изцеление на народа ни и за издигане на неговата всестранна просвета и култура.

 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЦВЕТАНКА ЙОТИНА
КМЕТ НА ОБЩИНА МИРКОВО
1 ноември 2014 год.

2014-10-31

   
   
© 2014 Община Мирково & Г.К.